Mięso i produkty mięsne.
Podręcznik naukowy do użytku lekarzy weterynaryjnych, lekarzy i studentów
TRAWIŃSKI Alfred
Zobacz katalogi, do których należy ta pozycja:
Kucharskie, Gospodarstwo, Poradniki...(dawne)Wydanie
- Warszawa 1938
- Nakł. Warszawskiej Ajencji Wydawniczej "Delta" Sp. z o.o.
- s. [8], 903, [1], ilustr. w tekście [235], naddarcie jednej karty, kilka kart luźnych, pieczątka własnościowa na str. tytuł., niezn. zagięcia rogów pojedynczych kart
- pł. oryg., częściowo zatarte napisy na licu i grzbiecie, oprawa podniszczona, zabrudzenia, otarcia i przetarcia brzegów i grzbietu, pęknięty grzbiet, 25 cm.
Komentarz
Z przedmowy: "Niniejszy podręcznik jest drugim, znacznie rozszerzonym i uzupełnionym wydaniem podręcznika "Nauka o Badaniu Mięsa i Przetworów Mięsnych"."
Tom opatrzony skorowidzem rzeczowym oraz indeksem nazwisk.