Książki mapy ryciny plakaty pocztówki fotografie zabytkowe papiery wartościowe druki ulotne

Aktualnie brak na półce

BRILLAT-SAVARIN Anthelme
Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej


Zobacz katalogi, do których należy ta pozycja:

Varia | Kucharskie, Gospodarstwo, Poradniki...(dawne) | Obyczajowość

Opracowanie

Wybór Wacław Zawadzki, przekł. i wstęp Joanna Guze, ilustr. Bertella.

Wydanie

  • Warszawa 1977
  • PIW
  • s. 267, [1], ilustr. w tekście
  • plast., złocone napisy na licu i grzbiecie, 17 cm.

Komentarz

Anthelme Brillat-Savarin był francuskim prawnikiem, sprawował urząd sędziego i pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 r. opublikował "Fizjologię smaku", która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej - dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

Przepraszamy, aktualnie brak na półce



Zarezerwuj tę pozycję

Jeżeli książka pojawi się znowu w naszej ofercie, poinforumujemy Cię o tym.

Uwagi:
Data ważności:
Imię i nazwisko:
Telefon:
Adres e-mail: