Książki mapy ryciny plakaty pocztówki fotografie zabytkowe papiery wartościowe druki ulotne

BRILLAT-SAVARIN Anthelme
Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej


Zobacz katalogi, do których należy ta pozycja:

Varia | Kucharskie, Gospodarstwo, Poradniki...(dawne) | Obyczajowość

Opracowanie

Wybór Wacław Zawadzki, przekł. i wstęp Joanna Guze, ilustr. Bertella.

Wydanie

  • Warszawa 1977
  • PIW
  • s. 267, [1], ilustr. w tekście
  • plast., złocone napisy na licu i grzbiecie, 17 cm.

Komentarz

Anthelme Brillat-Savarin był francuskim prawnikiem, sprawował urząd sędziego i pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 r. opublikował "Fizjologię smaku", która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej - dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

Cena

48zł

Albo zamów telefonicznie: +48 22 826 7323


Chcesz negocjować cenę tej pozycji?
Otwórz chat (w prawym dolny rogu strony gdy jesteśmy Online) i złóż swoją ofertę.