Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na politykę prywatności i wykorzystanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Rozumiem

Książki mapy ryciny plakaty pocztówki fotografie zabytkowe papiery wartościowe druki ulotne

BRILLAT-SAVARIN Anthelme
Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej


Zobacz katalogi, do których należy ta pozycja:

Varia | Kucharskie, Gospodarstwo, Poradniki...(dawne) | Obyczajowość

Opracowanie

Wybór Wacław Zawadzki, przekł. i wstęp Joanna Guze, ilustr. Bertella, oprac. graficzne Zygmunt Magner

Wydanie

  • Warszawa 1973
  • PIW
  • s. 263, [2], ilustr. w tekście
  • pł., złocone napisy na licu i grzbiecie, niew. przebarwienie grzbietu, 17 cm.

Komentarz

Anthelme Brillat-Savarin był francuskim prawnikiem, sprawował urząd sędziego i pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 r. opublikował "Fizjologię smaku", która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej - dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

Cena

48zł

Jak zamówić

Aktualnie zamówienia można składać tylko telefonicznie: +48 22 826 7323 lub przez email: [email protected]


Chcesz negocjować cenę tej pozycji?
Otwórz chat (w prawym dolny rogu strony gdy jesteśmy Online) i złóż swoją ofertę.